Een kennismaking met het voorleescollectief ‘Hella Dina Fietsenband’. Heldine Dunlop, maker van de website en voorlezer en Henk Rullmann, Meriam Deen en Henny Haerkens, óók voorlezers.

Ik ben Heldine Dunlop. Ik ben de maker van deze site én één van de voorlezers.

Heldine Dunlop


Ik had een broertje, die was 8 jaar jonger dan ik. Ik las hem veel en graag voor.
Van 1972 tot en met 1980 (zo ongeveer) werkte ik als hoofd van de jeugdbibliotheek in de bibliotheek van Castricum. Ik las daar veel voor. Ik had daar ook een werkgroep opgestart met de naam ‘werkgroep woensdagmiddagactiviteit’. In de werkgroep zat een aantal vrijwilligers die mij terzijde stonden met het organiseren van leuke activiteiten op de woensdagmiddag voor de kindertjes van Castricum. Toen ik eind december 1980 vertrok uit Castricum kreeg ik bij mijn afscheid een boekje aangeboden met leuke verhaaltjes die door de leden van de werkgroep waren geschreven en getekend. Er was ook een bijdrage bij over ‘Hella Dina Fietsenband’.

Hella Dina FietsenbandHella Dina was ik en het verhaaltje bevatte een soort levensbeschrijving over mij. Ik vond dat boekje laatst terug. Dus… “Hella Dina Fietsenband’ wordt mijn alias voor het voorlezen. Op de foto zit ik in de voorleesruimte op de voorleesstoel van bibliotheek Castricum. Op bezoek waren mijn ouders, mijn ‘kleine’ broertje, die daar een jaar of 17 is, denk ik en teckel Walter.

cropped-image-1.jpg

Voorleescollectief

Na enige tijd zijn er voorlezers bijgekomen en is Hella Dina Fietsenband een ‘voorleescollectief ‘ geworden. Hieronder worden de andere leden van het voorleescollectief voorgesteld

Henk Rullmann

Henk Rullmann leest ook voor op deze website. Henk is jarenlang werkzaam geweest op het Regionaal Archief Nijmegen. Hij leest gedichten en verhalen voor. En ook over Nijmegen leest hij verhalen voor. Ook verhalen vertelt hij over Nijmegen en zijn markante bewoners. Hij weet veel van de geschiedenis van Nijmegen en kan daar boeiend over vertellen.

En ook Meriam Deen leest voor op de voorleeswebsite. Meriam heeft jarenlang amateurtoneel gedaan en zit nu alweer een hele tijd bij de Vertelkring ‘Het vijfde seizoen’.

Meriam Deen

De vierde voorlezer is Henny Haerkens. Zij is werkzaam als vrijgevestigd psychotherapeut. In haar vrije tijd houdt zij van lezen en ook voorlezen. Haar interesse gaat uit naar romans waarin het menselijk aspect / het menselijk tekort, over het voetlicht wordt gebracht tegen de achtergrond van een herkenbare of historische context. 

Henny Haerkens

Clem Bongers, Mr. senior Pride 2019, is óók één van de voorlezers, zeg maar voordrachtskunstenaars van dez site.
Hij leest onder anderen gedichten en verhalen voor van en over de Regenboogcommunity. En dat is nog niet alles, hij zingt ook, hij doet cabaret, kortom te veel om op te noemen.


Heldine Dunlop beheert een tweetal andere websites:

https://heldinedunloponssoortmensen.com/

https://heldine.blogspot.com/


De initialen van de voorlezers:

Wie lezen de verhalen voor op deze website?
Dat is te zien aan de initialen die er achter staan.
HD = Heldine Dunlop
HR = Henk Rullmann
MD= Meriam Deen
HH= Henny Haerkens
CB= Clem Bongers


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.